Kom in beweging

15 procent van kinderen speelt nooit buiten!

Vorige week stonden de kranten er vol van. Eén op de 7 kinderen speelt nooit buiten, bleek uit onderzoek onder ouders in opdracht van Jantje Beton.
Sport en speldag op grasveld

Jantje Beton noemt dit alarmerend: “Want kinderen lopen hierdoor het risico zich niet optimaal te ontwikkelen”, zegt directeur Dave Ensberg-Kleijkers. “Buitenspelen is namelijk goed voor hun gezondheid, hun zelfvertrouwen, hun intellectuele ontwikkeling, de manier waarop ze met andere kinderen samenwerken en hun gevoel van geluk en welbevinden.”

Wij zijn het daar helemaal mee eens. Buitenspelen is leuk en gym wordt door kinderen ook in de top 3 van leukste vakken op school geplaatst. Bewegen is belangrijk en daar dragen wij graag aan bij. Je hoeft geen enorme gymzaal te hebben of een grote hoeveelheid aan materialen om kinderen lekker buiten te laten bewegen. Onze beweegprogramma’s inspireren kinderen om lekker te bewegen met plezier.

Wij hebben hierop onze diensten volledig toegespitst. Zo zetten we niet alleen vakleerkrachten in op basisscholen, maar bieden we ook sportactiviteiten aan tijdens de tussentijdse en buitenschoolse opvang. Daarnaast zijn we inzetbaar voor sportdagbegeleiding, het coachen en trainen van groepsleerkrachten (on the job) of het organiseren van sportieve activiteiten voor kampen of als uitstapje. We organiseren ook workshops, zoals de workshop ‘Aan de slag met bewegen’. Dit doen wij voor gemeenten, scholen, kinderopvangorganisaties en oudereninstellingen.

Laten we met zijn alle die 15% naar beneden krijgen. Enthousiast geworden? Met veel plezier maken we persoonlijk kennis en geven we een verdere toelichting op wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.