12 december 2020

Online teamdag december

12 december 2020 stond de laatste teamdag van het jaar op het programma. De eerste online teamdag, maar de sfeer zat er vanaf het eerste moment goed in. Tijdens de inloop kwamen onze moppentappers meteen goed uit de verf en alle kleurrijke kersttruien en kerstelfen maakte het vrolijke beeld compleet.

Na de presentatie over de doelen van 2020 en 2021 begonnen we aan de Grote-Differentiatie-Quiz. Wie wordt de Differentiatie-Baas van het BeweegBuro? De toon was meteen gezet, ondanks dat iedereen de quiz op zijn eigen niveau mocht doen, heerste toch soms het gevoel, dat je niet onder kon doen voor de rest. Zeker na de scores van de eerste ronde, was de toon gezet en wilde iedereen het beste uit zichzelf halen (of toch die ene collega in punten verslaan).

Gastdocent Jochem ten Böhmer van CIOS Goes

Het derde deel stond in het teken van Bewegen op Muziek. Jochem ten Böhmer, docent van CIOS Goes, verzorgde hierover een workshop. Jochem gaf vooral aan hoe je met behulp van slimme apps het bewegen op muziek nog aantrekkelijker kunt maken en hoe je alle leerlingen aan het dansen krijgt. Schematisch gaf hij een toelichting wat voor welke leeftijdsgroep met bewegen op muziek de uitgangspunten zijn.

Toen was de jaarlijkse strijd tussen de Jongens en de Meisjes aan de beurt. Voor deze editie stonden de Meisjes ver voor op de Jongens met 4 tegen 1. De Jongens moesten dit jaar aan de bak om de aansluiting nog een beetje te behouden. In het voordeel van de heren: het was dit jaar geen taalstrijd. Het was een algemene kennisquiz over sport! Een onderwerp waarvan verwacht werd, dat iedereen er wel heel veel vragen goed zou hebben. De meeste mensen hadden de vraag over Maradona, NL kampioen Hockey en de Sulky fout. De meeste juiste antwoorden kwamen binnen op de vraag over Kendo en Bowlen. Uiteindelijk na het tellen en hertellen en hertellen van de punten wonnen de Jongens en is de stand nu 4-2. Aan het eind van de ochtend werd ook de prijs voor meest foute kersttrui nog vergeven en wist Tjalle Hoogsteen deze prijs te pakken.

We kijken tevreden terug op de eerste online teamdag, maar kijken ernaar uit om weer persoonlijk bij elkaar te komen. Hopelijk kunnen we in de loop van 2021 onze oude vertrouwde teamdagen weer organiseren, daar kijken we naar uit!