Dit is 25 jaar BeweegBuro

Wij zijn altijd in beweging

Vernieuwend en hoogwaardig sport- en beweegaanbod al sinds 1996 voor gemeenten, onderwijs, kinderopvang en ouderen.

Onze belofte

Wij beloven dat wij kinderen en (jong)volwassenen met aansprekende en vernieuwende beweeglessen in beweging brengen en bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daarom zijn wij al 25 jaar: dé partner in beweegplezier!
100+

Locaties

50

Sportprofessionals

10.000+

Kinderen wekelijks in beweging

WAT IS HET VERHAAL ACHTER HET BEWEEGBURO? 

DAT VERHAAL BEGINT MET JAN.

Opgeleid als gymleraar, tennisleraar en motorisch remedial teacher, start Jan Posthumus op 1 augustus 1996 het Buro voor Bewegingsontwikkeling (BBO). Onder die vlag helpt hij kinderen met een motorische achterstand en adviseert hij ouders over dat onderwerp. Dat doet hij onder meer vanuit zijn praktijk in Oisterwijk. Ook biedt Jan thema-avonden en workshops aan voor ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers.

Om kinderen te helpen een sportkeuze te maken, ontwikkelt Jan samen met een oud-collega en vriend 3-in-1 Sport. Een balvaardigheidscursus waar de basis van basketbal, hockey en tennis werd geleerd. Iedere zaterdagochtend stond Jan in de gymzaal. Dat was jarenlang een groot succes in Tilburg, Waalwijk en omstreken. 3-in-1 Sport heeft veel kinderen balvaardig(er) gemaakt en geholpen bij de sportkeuze.

Als MRT’er werkte Jan vaak samen met scholen en kinderopvangorganisaties. Binnen de kinderopvangbranche zag Jan mooie mogelijkheden om veel en gevarieerd te bewegen. Daarvoor ontwikkelde hij Beweeg!Opvang. Een aanbod van bewegingslessen voor de kinderopvang. Jan stond daarbij in eerste instantie natuurlijk vaak zelf voor de groep. Of hij bracht zijn kennis en het lesaanbod over op de pedagogisch medewerkers door middel van trainingen en workshops. Toen de vraag naar deskundige inzet voor bewegingslessen in de kinderopvang toenam traden de eerste sportdocenten bij BBO in dienst.

Dat is de basis geweest voor het BeweegBuro in de huidige vorm. 25 jaar later is het team en ook de dienstverlening op allerlei fronten gegroeid. Natuurlijk het aantal medewerkers en het aantal locaties, maar ook de doelgroepen (gemeenten, scholen, kinderopvang en woon-/zorginstellingen) en de activiteiten (bewegingsonderwijs, methode voor het bewegingsonderwijs, buurtsportwerk, verenigingsondersteuning, TSO, BSO, materiaal, etc.).

Wat hetzelfde is gebleven is de betrokkenheid van Jan en zijn drive om met het BeweegBuro zoveel mogelijk kinderen en (jong)volwassenen in beweging te krijgen met gevarieerde en kwalitatief goede lessen en activiteiten. Daarbij mag hij inmiddels rekenen op inzet van een prachtig team van +/- 50 sportprofessionals en ondersteunende collega’s.

In 2021 bestaat het BeweegBuro al 25 jaar. Met een heel duidelijke missie, de energie, de ideeën en zoveel gepassioneerde teamleden is het BeweegBuro ook klaar voor de komende 25 jaren. Wij blijven in beweging!

 

Benieuwd wat anderen over ons zeggen?

Klik hier voor de klantervaringen

Wij zijn ervan overtuigd dat:

 • Bewegen een essentieel onderdeel is van levensgeluk
 • Bewegen een pijler is voor de totale ontwikkeling van kinderen
 • Bewegen een belangrijke functie vervult in het levenslange sociale netwerk van mensen
 • Een gezond lichaam bijdraagt aan een gezonde geest

Wat vinden wij belangrijk?

Waarden BeweegBuro
 1. Medemenselijkheid

  Respect en aandacht voor de ander (kinderen, collega's, ouders, partners in business).

 2. Ontplooiing

  Anderen en jezelf de ruimte en prikkels geven om te leren, te groeien en te ontwikkelen op een manier die bij je past.

 3. Vertrouwen

  Een positieve attitude voor het aangaan en behouden van relaties en het naar anderen actief waarmaken van gegeven vertrouwen.

 4. Integriteit

  Integer omgaan met kwetsbaarheid, eerlijk en volgens de regels handelen, het voorbeeld zijn, grenzen stellen en handelen met moreel besef.

 5. Nieuwsgierigheid

  Verwondering, openstaan voor nieuwe inzichten en werkvormen en actief op zoek gaan naar innovaties.

 6. Gedrevenheid

  Aanjager van bevlogen gedrag als lesgever, coach of leidinggevende om anderen te inspireren te bewegen en het beste uit jezelf en anderen te halen.

Ontmoet onze sportprofessionals

 • Hebben een sportopleiding afgerond
 • Worden gecoacht en getraind
 • Beschikken over een VOG
 • Zijn enthousiaste ambassadeurs van een gezonde leefstijl
Bekijk onze vacatures
Teamplayers BeweegBuro specialisten in bewegingsonderwijs