24-3-2021

Buurtsport in Hilvarenbeek

In Hilvarenbeek loopt inmiddels voor het derde jaar op rij een mooi team met sportcoaches rond om kinderen in beweging te brengen. Voorheen was dit gericht op basisschoolkinderen, maar sinds dit jaar zijn we ook begonnen met buurtsport. Daarmee willen we vooral de jeugd tot 18 jaar aanspreken.

Vooral nu merken we dat de jeugd het sociaal zwaar heeft en kunnen ze sportief weinig doen. In samenwerking met sportverenigingen en jongerenwerk R-newt is ons eerste evenement voor de jeugd al een groot succes geworden. Op twee locaties binnen de gemeente zaten de inschrijvingen voor het bubbelvoetbaltoernooi helemaal vol. Lichte regen en flinke wind hield de deelnemers niet tegen om er hard tegenaan te gaan!

Met dit soort evenementen hopen we ook binnen deze leeftijdsgroep een rol te kunnen (gaan) spelen en het plezier in bewegen te verspreiden. Momenteel worden er meerdere evenementen gepland (zoals nóg een bubbelvoetbal activiteit tijdens een intern toernooi van één van de voetbalverenigingen), maar voor nu kijken we terug op een geslaagde aftrap van de activiteiten voor de doelgroep jongeren.